Още от днес, с официалния старт на предизборната кампания БНТ започва

...
Още от днес, с официалния старт на предизборната кампания БНТ започва
Коментари Харесай

БНТ с две нови предавания и най-много ефирно време за изборите

Още от през днешния ден, с формалния старт на предизборната кампания БНТ стартира отразяването на идните президентски и предварителни парламентарни избори. Обществената телевизия включва в програмната си скица две нови специфични излъчвания за президентските избори и възобновява рубриката „ Гласовете на България “, както и предизборните дебати.

Българска национална телевизия още веднъж е единствената национална медия, която отделя най-вече време за предизборната акция и програмира в допълнение наличие в прайм-тайма, което е друго за двете съревнования – за президентските и за предварителните парламентарни избори, означават от публичната телевизия. С подписаните съглашения сред публичната телевизия и участниците в двата избора, Българска национална телевизия подсигурява еднакъв достъп на всички претенденти и обективно отразяване. Всички полемики и дебати по акциите ще бъдат с жестов превод, допълват оттова.

Две нови излъчвания за избора на президент и вицепрезидент ще стартират от понеделник, 18 октомври. Всеки понеделник от 21:00 ч. в ефира на Българска национална телевизия 1 стартира специфичното предаване „ Президентски избори 2021: Дебатът за България “ , с водещ Надя Обретенова, в което канидатите за президент и вицепрезидент, регистрирани от ЦИК, ще дебатират по най-важните за България проблеми. От 19 октомври, вторник започва и специфичното предаване „ Президентски избори 2021: Кандидатите “. Всяка седмица, в 20:45 ч., кандидат-президентските двойки ще дават отговор на въпросите на водещите Аделина Радева и Поли Златарева.

В ефира на Българска национална телевизия 1 се завръщат рубриката „ Гласовете на България “ и всекидневните дебати, в които феновете ще проследят и двете предизборни кампнии - за президентските и за предварителните парламентарни избори.

От понеделник до четвъртък, от 16:00 ч. онлайн ще се излъчват диспутите за предварителните избори за народни представители, а всеки петък от 16:00 ч. - диспутите за изборите за президент и вицепрезидент. Водещи ще са Христина Христова, Илина Бисерова, Марина Матева, Даниел Михайлов и Мая Костадинова.

Рубриката „ Гласовете на България “ ще се излъчва всеки ден след централната емисия „ По света и у нас “. Водещите Спас Кьосев, Марина Матева и Нора Арсова ще показват новините от акцията, организацията на предизборния развой, политическите послания на партиите, техните нови лица и концепциите на претендентите.

Четири издания на „ Панорама “ (от 15.10) и три издания на „ Референдум “ (от 26.10) ще бъдат отдадени на парламентарните избори. В тях феновете могат да видят кандидат-депутати от политически обединения, записали листи във всички многомандатни изборни региони.

Съдържанието на ще бъде разширено с база данни за претендентите за президент и вицепрезидент. За трети път тази година цифровата платформа на публичната телевизия ще предложи и интерактивна карта с база данни за кандидат-депутатските листи.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР